Onze behandelmethode voor verslaving

Bij Reconext hebben we een unieke behandelmethode voor verslaving ontwikkeld die je helpt bij het doorbreken van je verslaving én bij het terugvinden van de connectie met jezelf en je omgeving. Niet op de traditionele, klinische manier, maar door theorie en praktijk te combineren. Dat betekent veilig en praktijkgericht leren mét en van elkaar. Want onze behandelingen bestaan uit actieve een-op-een gesprekken en laagdrempelige groepssessies in een unieke setting: de natuur.  

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat alleen theorie niet genoeg is. Want woorden omzetten naar daden is niet zo makkelijk als het lijkt. Door de theorie te koppelen aan een ervaring word je zelfbewuster en krijg je meer inzichten om een duurzame basis te leggen voor een nieuwe gezonde leefwijze. We maken hierbij veel gebruik van de natuur. Waarom? Door eropuit te gaan moet je zelf aan de slag en kom je weer in verbinding met jezelf. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat de natuur veel gezondheidsvoordelen biedt. In Nederland en in het Verenigd Koninkrijk zijn er zelfs artsen die de natuur voorschrijven als medicijn! Actief oefenen in een natuurlijke omgeving speelt daarom een belangrijke rol in onze behandelmethode voor verslaving.  

Behandeling verslaving

Hoe de behandeling van jouw verslaving er precies uit gaat zien, dat bepaal je zelf. Want niet je verslaving, maar jij staat centraal. Zo is er ook aandacht voor de band met je partner, familie of vrienden. Want jouw verslaving heeft op hen ook een impact gemaakt. Hun steun en betrokkenheid vergroot dan ook de kans op een duurzaam herstel.  

Tijdens de behandeling van je verslaving krijg je twee behandelaren toegewezen die je gaan begeleiden. Daarnaast gebruiken we zowel in onze groeps- als in onze individuele sessies veel evidence-based methoden op basis van cognitieve- en gedragstherapie. Daarnaast is mindfulness ook een onderdeel van onze therapie. Je kunt bij ons kiezen uit drie verschillende behandelingen voor je verslaving: 

  • Klinische opname met behandeling (vanaf september, zie flyer voor meer informatie)
  • 5-daagse dagbehandeling van 6 weken 
  • 3-daagse dagbehandeling van 8 weken 
  • Individuele behandeling van 12 weken (uitsluitend een-op-een sessies)
  • Motivatietraject van 4 weken 

Kies je voor onze 3- of 5-daagse dagbehandeling? Dan bestaat deze uit individuele- én groepssessies. Tijdens de een-op-een sessies ga je aan de slag met je hulpvraag en maken we een plan om je doelen te behalen. Ook kun je tijdens deze gesprekken aangeven of je behoefte hebt aan extra begeleiding op sociaal of economisch gebied, zoals een financiële coach. Want door tijdens de behandeling verder te kijken dan alleen je verslaving en je leven centraal te zetten, verkleinen we samen de kans dat je in de toekomst terugvalt in je alcoholverslaving.  

Bij de groepssessies maken we vooral gebruik van actieve methodes, waarbij de nadruk ligt op interactie en communicatie. Dé manier om van elkaar te leren en gebeurtenissen in een ander perspectief te kunnen zetten! 

Korte wachttijden

Als je kampt met een verslaving kan een dag, een wereld van verschil maken. Daarom zijn onze wachttijden minimaal. Je kunt vrijwel altijd direct terecht voor een intakegesprek. Past jouw problematiek bij onze behandelmethode en wil je er 100% voor gaan? Dan kunnen we al binnen één tot drie weken starten met de behandeling. 

– Wachttijd van aanmelding tot intake 3-4 weken
– Wachttijd van adviesgesprek tot start behandeling (afhankelijk van het advies) 4-6 weken.

    Wat zijn de kosten?

    Wanneer je je inschrijft bij Reconext start je met een GGZ-verslavingszorg behandeling. Dit betekent: 100% vergoeding. Ook als jouw verzekeraar dat niet doet en bijvoorbeeld om een eigen bijdrage vraagt. Is dit bij jou het geval? Dan zoeken we samen naar een oplossing, zodat jij je volledig kan focussen op het doorbreken van je verslaving.