Stoppen begint met starten

Bij Reconext weten we dat hulp vragen moeilijk is. We zijn dan ook heel blij dat je tóch die eerste stap wilt zetten om je verslaving de baas te worden, want je staat er niet alleen voor. Met onze unieke methode gaan we werken aan je verslaving, en aan een evenwichtige levensstijl. Dit doen we door ons niet alleen te richten op theorie, maar ook op de praktijk. Binnen of buiten in de natuur. Niet achteroverleunen, maar doen. Dat is ons motto. En binnenkort ook dat van jou!  

Aanmelden verslavingszorg Zuid-Limburg 

1. Aanmelden 
Ben je er klaar voor om de regie over jouw leven weer terug te pakken? En sta je achter onze unieke behandelmethode die theorie én praktijk combineert? Dan kun je je eenvoudig online aanmelden. Telefonisch aanmelden via 085 – 077 6330 kan natuurlijk ook. Houd in dit geval je persoonsgegevens bij de hand. 
 

2. Screening 
Na je aanmelding voor onze verslavingszorg in Zuid-Limburg nemen wij telefonisch contact met je op om je gegevens te verifiëren en om een inschatting te maken van jouw zorgvraag. Sluit onze kennis en kunde aan bij jouw verslaving? Dan vragen we je om een verwijzing aan te vragen bij je huisarts. 
 

3. Intake 
De intake bestaat uit het invullen van een aantal aanvullende formulieren en drie gesprekken: een vertrouwelijk gesprek met onze psycholoog om een inschatting te kunnen maken van je verslaving, een gesprek met de GZ psycholoog en aansluitend het adviesgesprek met de psychiater. De psychiater overlegt met jou wat de beste methode is om je verslaving aan te pakken. Pas nadat jij het helemaal eens bent en instemming hebt gegeven, starten we met de behandeling die het beste bij jou past.  
 

4. Detox 
Is er een match en heb je een drugs- of alcoholverslaving? Dan moet je lichaam eerst ontgiften voordat je met de behandeling kan starten. Als je hier medische ondersteuning bij nodig hebt dan wordt dit tijdens de intakefase met jou besproken door de regiebehandelaar. De behandeling start namelijk pas wanneer je lichaam middelenvrij is. Op deze manier haal je veel meer uit de behandeling omdat je mentaal en lichamelijk fitter bent. 
 

5. Behandeling 
Voor de behandeling van je verslaving van start gaat, ontvang je van ons alles wat je nodig hebt. Hoelang de behandeling duurt en hoe deze er precies uitziet, hangt af van het traject dat je gekozen hebt. Bij onze 5- en 3-daagse dagbehandelingen met individuele en groepssessies is de doorlooptijd ongeveer 6 tot 8 weken. Kies je voor een volledig individuele behandeling (zonder groepssessies), dan duurt de behandeling ongeveer 12 weken. De behandelsetting? Soms op kantoor, soms in de natuur! 

Ben je klaar om uit je comfort zone te stappen en denk je dat onze praktijkgerichte behandeling aansluit bij jouw behoeften? Meld je dan direct aan voor onze unieke verslavingszorg in Zuid-Limburg. We gaan graag samen met jou aan de slag! 

Onderwerp

Al jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.