Over Reconext

Bij ons staat sinds de oprichting in november 2020 duurzaam herstel, waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden, op nummer één. Dat is namelijk wat we misten bij de traditionele klinische verslavingszorg en de reden dat Reconext is opgericht. We brengen tijdens de behandeling veel tijd door in de natuur. Waarom? Door er actief op uit te gaan kun je niet achteroverleunen, maar moet je zelf aan de slag en kom je weer in verbinding met jezelf. Zo leer je op een laagdrempelige manier omgaan met negatieve emoties en ben je beter voorbereid op situaties die misschien ook ná de behandeling kunnen voorkomen.

“Het is onze missie om mensen met een verslaving op een gezonde en gebalanceerde manier weer in contact te laten komen met zichzelf en hun omgeving, met behulp van de natuur.”

Daarnaast laten verschillende onderzoeken zien dat het in contact zijn met de natuur veel voordelen heeft. Zo heeft het een positieve invloed op lichamelijk en psychisch gebied, maar speelt de natuur ook een rol bij het verminderen van angstklachten, stress, stemmingsproblemen, depressie, onrust en agressie. Door bewust een connectie aan te gaan binnen een natuurlijke omgeving stimuleer je een (nieuwe) verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen. 

Reconext is daarnaast aangesloten als voorloper bij de Groene GGZ. Samen met andere instellingen willen we op een inspirende manier bezig zijn met de natuur binnen de gezondheidszorg. Reconext GGZ hoopt een steentje te kunnen bijdragen aan deze groene beweging.

Dit is waar we voor staan

Dit zie je ook terug in onze aanpak, want kwaliteit is bij ons belangrijker dan kwantiteit. We nemen dan ook altijd de tijd om samen te kijken naar een persoonlijk behandelplan dat past bij jouw specifieke situatie en behoeftes. Zo bepaal je in bepaalde mate zelf hoe jouw behandeling er precies uit gaat zien. Want we vinden het belangrijk dat je 100% achter je beslissing staat. Zonder jouw goedkeuring, is er geen behandeling mogelijk.   

Daarnaast willen we mensen met psychische problemen op een duurzame manier gezondere connecties laten aangaan en gebalanceerd leren leven. We kijken niet alleen naar wat er beter kan, maar naar het héle plaatje. Want ieders persoonlijke situatie is anders. Zo is er ook aandacht voor de band met partner, familie of vrienden. En is er bijvoorbeeld extra behoefte aan begeleiding op financieel gebied? Dan kunnen we de juiste tools bieden zodat de kans kleiner is dat je na de behandeling terugvalt in je verslaving. Want duurzaam herstel is waar we voor gaan! 

Dit zijn de mensen achter Reconext

Reconext is een gecertificeerde GGZ-instelling. Dit betekent dat we een goedgekeurd kwaliteitsstatuut hebben dat de kwaliteit van onze zorg garandeert. Het spreekt dan ook voor zich dat al onze therapeuten gekwalificeerd zijn en de nodige ervaring hebben. Zoals je ziet zijn we allemaal verschillend, maar we hebben één ding gemeen: mensen met een verslaving helpen met het terugvinden van hun identiteit en zelfredzaamheid!

Rob & Gerald

Rob & Gerald

Oprichters/directie

Margreeth

Margreeth

Officemanager / Casemanager

Ik ben Margreeth van der Heijde en sinds 2022 werkzaam bij Reconext. Mijn taken zijn heel divers: officemanagement, casemanagement, communicatie en personeelszaken. 

Lees meer

Katinka

Katinka

GZ- en buitenpsycholoog

Ik ben Katinka Trommelen-Heijnen, GZ- en buitenpsycholoog bij Reconext. In mijn werk als buitenpsycholoog combineer ik 2 van mijn belangrijkste waarden: buiten zijn en mensen helpen.

Lees meer

Arnaud

Psychiater

Elly

Elly

Psycholoog

Mijn naam is Elly Niesten, basispsycholoog bij Reconext. Ik ben gepromoveerd in de klinische psychologie en ben naast mijn baan bij Reconext werkzaam als assistent professor bij de Open Universiteit.

Lees meer

Astrid

Astrid

Vaktherapeut muziek

Mijn naam is Astrid Darding en ik ben vaktherapeut muziek binnen Reconext. Voorheen heb ik op verschillende plekken en met verschillende doelgroepen gewerkt met mijn langste werkervaring binnen de klinische setting van U-center te Epen.

Lees meer

Monic

Monic

Planner

Ik ben Monic van Rijn en ik ben sinds 2023 Planner bij Reconext. Als je vragen over je planning hebt, afspraken wil verzetten, of als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt om in te loggen in Wellbee; dan mag je mij altijd bellen of appen op 06-30860415.

Lees meer

Kim

Kim

GGZ agoog

Mijn naam is Kim Derix en op de foto zie je mij samen met mijn (therapie)hond Jay. Ik ben helemaal gek op natuur, dieren en planten en voel me een enorme geluksvogel dat ik deze hobby sinds 2021 mag toepassen in mijn werk.

Lees meer

Yuri

Yuri

Psycholoog

Mijn naam is Yuri Mestrom, ik ben sportief en houd van uitdaging. Hierdoor vervul ik mijn rol als psycholoog binnen Reconext vaak net iets anders dan gebruikelijk.

Lees meer

Marieke

Marieke

Sociaal pedagogisch hulpverlener

Mijn naam is Marieke van Gool, sociotherapeut bij Reconext. Samen met mijn collega’s geef ik groepssessies maar ook individuele gesprekken en de VERS training.

Lees meer

Dorien

Dorien

Psycholoog

Mijn naam is Dorien Blezer en ik werk als psycholoog voor Reconext. In dit leuke team doe ik gevarieerd werk zoals intakes, diagnostiek (onderzoeken), individuele gesprekken en groepssessies.

Lees meer

Christian

Christian

Psycholoog

Mijn naam is Christian Büschl, en ik werk in mijn functie als psycholoog zowel als individuele behandelaar, op groepen en daarnaast doe ik ook intakegesprekken.

Lees meer

Ingrid

Ingrid

Sociaal pedagogisch hulpverlener

Ik ben Ingrid Schelberg en werk al mijn hele werkende leven in de zorg, meestal in leidinggevende functies. Maar ik miste het contact met cliënten. Lang dacht ik dat de zorg met al zijn systemen niet meer bij mij paste en heb ik een tijd vrij genomen om een andere richting in te slaan in mijn leven. 

Lees meer