Hulp bij verslaving

Merk je dat je verslaving steeds meer de overhand krijgt, waardoor normaal functioneren steeds lastiger wordt? Dan helpen wij je graag op een manier die past bij jou en je levensstijl. Want niet je verslaving, maar jij staat centraal. Zo bepaal je zelf wat je nodig hebt en wat werkt voor jou. Want hulp bij verslaving is alleen mogelijk als je er zelf 100% achter staat.  

Verslaving doorbreken

Reconext heeft sinds 2020 al veel mensen geholpen bij het doorbreken van hun verslaving en helpt ook jou graag hierbij. Niet op de traditionele, klinische manier, maar door theorie en praktijk te combineren. Bij ons staat duurzaam herstel namelijk op nummer één. Daarom hebben we een speciale methode ontwikkeld om jouw verslaving te doorbreken, waarbij veilig en praktijkgericht leren mét en van elkaar centraal staat.  

Daarnaast brengen we tijdens de behandeling veel tijd door in de natuur. Want door eropuit te gaan kun je niet achteroverleunen, maar moet je zelf aan de slag en kom je weer in verbinding met jezelf. Zo leer je op een laagdrempelige manier omgaan met emoties zoals weerstand en frustratie en ben je beter voorbereid op situaties die misschien ook ná de behandeling zullen voorkomen. 

Soorten verslaving

Ondanks dat er verschillende soorten verslavingen zijn, hebben ze allemaal één ding gemeen. Hoe langer je wacht met het zoeken van hulp bij je verslaving, hoe moeilijker het vaak wordt om het patroon te doorbreken. Wanneer je een verslaving hebt, word je hier namelijk in bepaalde mate afhankelijk van, waardoor het steeds moeilijker wordt om het gebruik te beperken. Je verliest de controle, waardoor zelf stoppen meestal niet lukt. 

Bij Reconext behandelen we verschillende soorten verslavingen: middelenverslavingen en gedragsverslavingen. Bij een middelenverslaving ben je afhankelijk geworden van een bepaalde stof zoals alcohol of drugs. Bij een gedragsverslaving zorgen bepaalde (extreme) gewoontes ervoor dat je niet meer normaal kan functioneren of kan deelnemen aan de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een gok-, seks- of gameverslaving. 

Alcoholverslaving

Drugsverslaving

Gedragsverslaving