5 daagse dagbehandeling

Goed dat je actie onderneemt om met je verslaving aan de slag te gaan!
De eerste stap heb je gezet om je leven te gaan veranderen.

Je bent er achter gekomen dat je het niet alleen kan.
je zoekt hulp om met je verslaving en kwetsbaarheden om te gaan, om je zelfvertrouwen terug te vinden of weer zin in het leven te krijgen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. In onze verslavingskliniek begeleiden wij jou om je weer in je kracht te zetten.
Ons team ondersteunt jou, door samen te kijken wat jij nodig hebt om je verslaving te begrijpen en aan te pakken.

In onze 5-daagse dagbehandeling van 6 weken helpen wij je om weer meer in verbinding te komen met jezelf en je omgeving. Tijdens de behandeling kun je gewoon thuis blijven wonen. Elke werkdag van de week vindt de behandeling plaats in onze verslavingskliniek. We gaan ook veel naar buiten, want in ons programma staan activiteiten in de natuur centraal. Samen in een groep met andere deelnemers, maar ook vaak 1 op 1 met je eigen behandelaren. Bij Reconext helpen we je om te ervaren hoe je weer in balans kunt leven.

Waarom kiezen voor de behandeling van Reconext verslavingszorg?

Z Niet achteroverleunen, maar doen
Z Unieke en laagdrempelige behandelsetting in de natuur
Z Veilig en praktijkgericht leren mét en van elkaar
Z Hulp bij het terugvinden van de connectie met jezelf en je omgeving
Z Persoonlijk behandelplan: jij bepaalt wat je nodig hebt en wat werkt
Z Korte wachttijden: binnen één tot drie weken starten
Z Géén eigen bijdrage!

In onze verslavingskliniek bieden wij naast de 5-daagse dagbehandeling ook een 3-daagse dagbehandeling aan. Om voor onze 3-daagse dagbehandeling in aanmerking te komen heb je al een eerder traject gevolgd. Je merkt dat je nog vastloopt in je oude gedrag. Deze verdiepende behandeling gaat in op persoonlijke problematiek waar je mee te maken hebt. Daarnaast hebben wij een ambulante behandeling van 2 gesprekken in de week voor een periode van 12 weken.

Of bel 085 – 077 6330 voor meer informatie

Onze behandelmethode 
voor verslaving

Bij Reconext hebben we een unieke behandelmethode voor verslaving ontwikkeld die je helpt bij het doorbreken van je verslaving én bij het terugvinden van de connectie met jezelf en je omgeving. Niet op de traditionele, klinische manier, maar door theorie en praktijk te combineren. Dat betekent veilig en praktijkgericht leren mét en van elkaar. Want onze behandelingen bestaan uit actieve een-op-een gesprekken en laagdrempelige groepssessies in een unieke setting: de natuur.  

Wij zijn er namelijk van overtuigd dat alleen theorie niet genoeg is. Want woorden omzetten naar daden is niet zo makkelijk als het lijkt. Door de theorie te koppelen aan een ervaring word je zelfbewuster en krijg je meer inzichten om een duurzame basis te leggen voor een nieuwe gezonde leefwijze. We maken hierbij veel gebruik van de natuur. Waarom? Door eropuit te gaan moet je zelf aan de slag en kom je weer in verbinding met jezelf. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat de natuur veel gezondheidsvoordelen biedt. In het Verenigd Koninkrijk zijn er zelfs artsen die de natuur voorschrijven als medicijn! Actief oefenen in een natuurlijke omgeving speelt daarom een belangrijke rol in onze behandelmethode voor verslaving.