Dit zijn de mensen achter Reconext

Reconext is een gecertificeerde GGZ-instelling. Dit betekent dat we een goedgekeurd kwaliteitsstatuut hebben dat de kwaliteit van onze zorg garandeert. Het spreekt dan ook voor zich dat al onze therapeuten gekwalificeerd zijn en de nodige ervaring hebben. Zoals je ziet zijn we allemaal verschillend, maar we hebben één ding gemeen: mensen met een verslaving helpen met het terugvinden van hun identiteit en zelfredzaamheid!

Rob & Gerald

Rob & Gerald

Oprichters / Directie

Margreeth

Margreeth

Officemanager / Casemanager

Ik ben Margreeth van der Heijde en sinds 2022 werkzaam bij Reconext, regelmatig samen met mijn hond Luna. Mijn taken zijn heel divers: officemanagement, casemanagement, communicatie en personeelszaken. Na aanmelding neem ik contact met je op. Jouw hulpvraag staat centraal waarbij ik je graag informeer over onze werkwijze en behandelmethodes! Neem dus vooral contact op als je vragen hebt of meer wilt weten over Reconext en onze behandelingen.

Arnaud

Psycholoog

Katinka

Katinka

GZ- en buitenpsycholoog

Ik ben Katinka Trommelen-Heijnen, GZ- en buitenpsycholoog bij Reconext. In mijn werk als buitenpsycholoog combineer ik 2 van mijn belangrijkste waarden: buiten zijn en mensen helpen. Ik geloof in de kracht van natuur, beweging, het lichaam en hart én hoofd betrekken bij inzicht en veranderprocessen en zet daarbij natuurlijk mijn toolkit in van allerlei ‘standaard’ opleidingen en brede werkervaring. Hieronder valt o.a. CGT (cognitieve gedragstherapie), ACT (Acceptance and commitment therapy), EMDR, experiëntiele (persoonsgerichte) behandelvormen en Mindfulness & (zelf)compassie. Ik zal daarbij altijd vanuit gelijkwaardigheid en gedeelde verantwoordelijkheid mijn behandelaanpak afstemmen op jou en jouw persoonlijke wensen en behoeften. Herstel gaat verder dan ‘leren omgaan met je verslaving’. Tegelijkertijd inspireer ik graag collega’s binnen én buiten Reconext om zichzelf te (blijven) ontwikkelen en daarbij ook steeds meer groen in te zetten in de zorg!

Elly

Elly

Psycholoog

Binnen Reconext voer ik voornamelijk individuele sessies en diagnostisch onderzoek uit. Soms sluit ik ook aan bij groepssessies en doe ik intakes. In mijn werk streef ik gelijkwaardigheid na en geef ik aandacht aan het persoonlijke verhaal van degene die voor mij zit. Ik probeer een veilige omgeving te creëren waarin we niet alleen praten maar ook oefenen met het opdoen van nieuwe ervaringen. Ik geloof namelijk dat ervaringsgericht leren essentieel is om (weer) in verbinding te komen met jezelf. Sinds kort vervul ik ook de rol van onderzoekscoördinator. In deze rol probeer ik, samen met collega’s, wetenschap en praktijk dichterbij elkaar te brengen zodat we je nog beter kunnen helpen in jouw weg naar herstel.

Astrid

Astrid

Vaktherapeut muziek

Mijn naam is Astrid Darding en ik ben vaktherapeut muziek binnen Reconext. Voorheen heb ik op verschillende plekken en met verschillende doelgroepen gewerkt met mijn langste werkervaring binnen de klinische setting van U-center te Epen. Ik geniet binnen Reconext erg van de mogelijkheid de individuele- of groepssessies naar buiten in de natuur te brengen en daar herstel (en soms oud gedrag) te beleven. Hierdoor kan ik mede ervoor zorgen dat mensen direct nieuwe inzichten krijgen en deze ook direct mogen inzetten, waardoor er meer grip wordt ervaren op het dagelijks leven. Ik ben woonachtig in het prachtige Zuid-Limburg en heb een fijne thuisbasis met mijn liefdevolle partner.

Monic

Monic

Planner

Ik ben Monic van Rijn en ik ben sinds 2023 Planner bij Reconext. Als je vragen over je planning hebt, afspraken wil verzetten, of als je bijvoorbeeld hulp nodig hebt om in te loggen in Wellbee; dan mag je mij altijd bellen of appen op 06-30860415. Ook ik ben woonachtig in het prachtige Zuid-Limburg en geniet in mijn vrije tijd graag buiten van de mooie omgeving met mijn 2 kindjes.

Kim

Kim

GGZ agoog

Mijn naam is Kim Derix en op de foto zie je mij samen met mijn (therapie)hond Jay. Ik ben helemaal gek op natuur, dieren en planten en voel me een enorme geluksvogel dat ik deze hobby sinds 2021 mag toepassen in mijn werk. Ik ben afgestudeerd als GGZ-agoog en vervul binnen Reconext daarnaast de rol van Adventure Coördinator. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in de toepassing van Adventure Therapy en heb ik me gespecialiseerd in Animal Assisted Therapy en European Treeclimbing Therapy. Deze (en nog veel meer) vormen van ervaringsleren zet ik bij Reconext met veel passie in bij verschillende hulpvragen van de cliënt en zijn/haar systeem.

Yuri

Yuri

Psycholoog

Mijn naam is Yuri Mestrom, ik ben sportief en houd van uitdaging. Hierdoor vervul ik mijn rol als psycholoog binnen Reconext vaak net iets anders dan gebruikelijk; als klim-instructeur en bokstherapeut haal ik mensen graag uit hun comfortzone om op deze manier schadelijke/niet-helpende automatismen in gedrag bloot te leggen. Hierin vind ik het belangrijk om zonder oordeel en vanuit gelijkwaardigheid te werk te gaan, waardoor ik naast cliënten sta om samen inzichten te verkrijgen en stap voor stap gedragsverandering te realiseren die leidt tot verbeterde kwaliteit van leven.

Marieke

Marieke

Sociaal pedagogisch hulpverlener

Mijn naam is Marieke, sociotherapeut bij Reconext. Samen met mijn collega’s geef ik groepssessies maar ook individuele gesprekken en de VERS training.  Door mijn opleiding tot Kliminstructeur kan ik ook klimmen als therapeutisch middel inzetten om samen te werken aan o.a. het vergroten van zelfvertrouwen en het verkennen en verleggen van grenzen. Ik ben graag in beweging en in verbinding met de ander, mede daardoor past ervaringsleer ook bij mij. Energiek, sociaal, open en humoristisch zijn omschrijvingen die bij mij passen. De kleinschalige setting, het enthousiaste fijne team, het vele buiten zijn in de natuur en het werken van mens tot mens bij Reconext maken het voor mij tot een bijzondere en mooie werkplek.

Dorien

Dorien

Psycholoog

Mijn naam is Dorien Blezer en ik werk als psycholoog voor Reconext. In dit leuke team doe ik gevarieerd werk zoals intakes, diagnostiek (onderzoeken), individuele gesprekken en groepssessies. Bij Reconext krijg ik de vrijheid om echt aan te kunnen sluiten bij mensen, waarbij we gebruik maken van onze omgeving om tot inzichten te komen. Als ACT (Acceptance and commitment Therapy) en Mindfulness therapeut ga ik met cliënten op zoek naar meer verbinding en een diepere kennis van zichzelf.

Christian

Christian

Psycholoog

Mijn naam is Christian, en ik werk in mijn functie als psycholoog zowel als individuele behandelaar, op groepen en ik doe ook intakegesprekken. Ik ben opgegroeid in Duitsland en woon inmiddels een goed 11 jaar in Limburg. Na een tijd met uiteenlopende problematiek gewerkt te hebben (angst, depressie, burn-out, trauma) werk ik nu sinds een aantal jaren in de verslavingszorg en ben blij een steentje bij te mogen dragen aan deze mooie organisatie. In mijn werk vind ik het belangrijk om ten eerste mijn cliënten goed te begrijpen, omdat dit mensen helpt om zich echt veilig te voelen, open te stellen en zelf hun patronen te begrijpen. Daardoor kan vervolgens ook effectiever gewerkt worden aan verandering in gedrag en gevoel. Ik geloof erin iemand in zijn waarde te laten, maar ook issues te benoemen die duidelijk aandacht verdienen. Hiervoor gebruik ik o.a. kennis vanuit de Motiverende Gespreksvoering, CGT en Emotion-Focused Therapy en scholingen specifiek voor verslavingsbehandeling.

Ingrid

Ingrid

Sociaal pedagogisch hulpverlener

Ik ben Ingrid Schelberg en werk al mijn hele werkende leven in de zorg, meestal in leidinggevende functies. Maar ik miste het contact met cliënten. Lang dacht ik dat de zorg met al zijn systemen niet meer bij mij paste en heb ik een tijd vrij genomen om een andere richting in te slaan in mijn leven. Ik heb me meer gericht op het spirituele pad. Dat heeft me heel veel inzichten gegeven en gezorgd voor persoonlijke groei, plezier en vertrouwen in het leven. Ik ben echt een buitenmens, voel me verboden met de natuur. Bij Reconext vind ik dat allemaal. We werken vanuit ons hart en op basis van gelijkwaardigheid. Samen met cliënten leren door te ervaren is een bijzondere manier van leren en past helemaal bij mij. Hier komt alles bij elkaar, mijn eigen ervaringsdeskundigheid, mijn passie voor de natuur en werken vanuit het hart. Een avontuur dat we samen aangaan om zo een stevige basis voor herstel te leggen.